VVS, pannor och värmepumpar

VÄRMEPUMPAR / Thermia

Varför välja värmepump?

Visst finns det finns många goda anledningar att välja värmepump. Men innan du bestämmer dig är det viktigt att du får en helhetsbild av värmepumpens fördelar och nackdelar, och ser vilka möjligheter som finns.

Ekonomi

Energibesparingens effekt på den egna plånboken är ofta det tyngsta skälet att välja värmepump. Oavsett vilken typ av uppvärmning du har idag, så kommer du troligen att spara en rejäl slant varje månad efter att du bytt till värmepump. Ofta är besparingen så stor att du börjar spara pengar från första dagen, till och med om du behöver finansiera din investering med lån.

Bekvämlighet

Det är svårt att tänka sig en mer bekymmersfri uppvärmningsmetod är en värmepump. Normalt sett behöver du inte ägna en enda tanke åt din värmepump, den bara levererar värme och varmvatten i exakt den omfattning du behöver – dag ut och dag in. Och eftersom energiförbrukningen är så låg, behöver du inte oroa dig för ekonomin heller.

Miljö

Det pratas mycket om solenergi nu. Med en värmepump utvinner du värme från solens strålar som lagrats i berg, mark, vatten eller luft. Med hjälp av smart och energieffektiv teknik överförs energin till din bostad, och de nästan alla våra värmepumpar levererar dessutom rikligt med varmvatten med en minimal miljöpåverkan.

Flexibilitet

Om du väljer värmepump har du din frihet kvar. Du kan välja el från vilken leverantör du vill – du kanske till och med producerar din el själv med hjälp av solceller? Och om du vill komplettera din värmepump med någon annan uppvärmning är det fullt möjligt. Du kan också använda värmepumpen för att värma din pool – eller till att kyla ditt hus under varma sommardagar.

VVS

Vi utför allt inom vvs. Det vill säga att vi hjälper till om det är något i dit hus som behöver lagas, bytas eller nyinstalleras som har med vatten att göra. Så det är inte bara energi vi sysslar med som många tror och förknippar oss med. Vi utför även mindre snickarjobb i samband med att man tex ska göra om sitt badrum. Då behöver ni bara anlita ett företag som sedan håller i hela projektet från rivning till färdigt badrum. Vi samarbetar med lokala elektriker och mattläggare runt om kring Vimmerby så ni får en helhetslösning av lokala hantverkare. Så tveka inte att kontakta oss när kranen läcker eller toaletten behöver bytas. Vi fixar det.

Pannor

Vi saluför pannor för alla förekommande energislag. Kökspannor, pelletspannor, vedpannor mm. Vi jobbar bara med dom stora tillverkarna i världen och framförallt mycket svensktillverkat. Att kombinera fastbränsle ihop med tex solfångare är en väldigt bra, bekväm och billig uppvärmning. Då behöver man inte elda från April till Oktober för att få den lilla värme man behöver samt varmvatten. Pellets och ved är ( svensk olja) som är en miljövänlig värme från naturen. Vår idé är enkel: vi vill ge dig hållbar värme! För oss betyder det en värme som du kan lita på fungerar långsiktigt – för dig, din familj och för hela planeten. Därför arbetar vi varje dag med att erbjuda miljövänlig och billig värme från säkra och högkvalitativa produkter med lång livslängd. oll. Värme som produceras av solfångare är helt emissionsfri.

Dessutom har våra moderna värmepannor en mycket hög verkningsgrad där nästan all energi i varje vedträ och pellet kan utvinnas. Detta ger en mycket resurseffektiv värme som minskar belastningen på miljön i flera led, från avverkning och transport till förbränning och avfallshantering. Pannornas konstruktion ger en optimal förbränning som leder till minimala utsläpp av partiklar och kolväten, vilket är utmärkt för både utomhus- och inomhusmiljön.