Luftvärmepumpen sänkte elförbrukningen med en tredjedel

När Mats Nilsson och hans sambo köpte sommarstugan i Saxnäs på Öland var det en sak de tog tag i på en gång – de bytte ut den direktverkande elen mot en betydligt effektivare luft/luft-värmepump. Nu kan de njuta av ett behagligt klimat och lägre elräkningar.

Efter 20 år i husvagn och med barnen utflugna ur huset kände Mats Nilsson och hans sambo attdet var dags för något annat. Deville ha en sommarstuga och efteratt ha letat i tre år hittade de eni Saxnäs på Öland. Stugan är påcirka 40 kvadratmeter och värmdesvid köpet av direktverkande el. För att hålla huset varmt på vinternså drog det mycket el, så vi tog tag i och bytte ut elementen direkt. Mats visste att de flesta isommar stugeområdet använde sigav en luft/luft-värmepump men han frågade ändå Tom på Energihusetvad han rekommenderade. Även han tyckte att luft/luft vardet bästa alternativet så valet föll påEHP 6.0 från Bosch.

− Tom är duktig på det härmed värme och energi så det varingen tvekan om att det var en brarekommendation. Vi ångrar oss inteen sekund, det var en bra investering

Värmepumpen installeradesi september 2011 och höll sedanhuset på 10 grader hela vintern ochelförbrukningen har minskat medungefär en tredjedel.

− Det är fantastiskt skönt, så nuslipper vi vara oroliga för vintrarna.Och när vi kommer dit på våren såskruvar vi bara upp värmepumpentill 20 grader och på fem minuterhar vi ett behagligt klimat i stugan. Jag trodde faktiskt inte det skullevara riktigt så bra. Inför den här vintern har dedessutom tilläggsisolerat med lösullför att sänka energiförbrukningen ännu mer. På sommaren behöver desåklart inte använda värmepumpenför värmens skull men de har ändånytta av den.

− Huset är ganska litet och blirsnabbt varmt på sommaren mendå kan vi använda värmepumpenför att kyla huset och få in lite frisk luft.

Gratis rådgivning

Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare.

Läs mer
Öppettider

Mån-Ons stängt
Tors: 9.00-17.30
Fredag: 9.00-16.00
Lördag: 10.00 - 13.00
Stängt 12.00-13.00 (mån-fre)

Läs mer
ROT-avdraget

Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget och spara pengar på alla installationer. Kontakta oss för mer information.

Läs mer
Till toppen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår