”Åh, vilken spis”

Sven Öst och hans fru Siv ville komma närmare vattnet. Efter att ha fl yttat in i sitt nybyggda hus i området Vitudden i Västervik bor de bara 100 meter från vattnet med fantastisk utsikt mot staden. Redan när de byggde huset planerade de för en kamin och efter en del letande fastnade de för kakelugnen Studio från Gabriel Keramik

Sven och hans fru Siv byggde sitt hus för tre år sedan, då de fl yttade ifrånhans föräldrahem, mycket för att komma närmare vattnet. Sven berättaratt han överlät mycket av färgvalen till Siv.

− Hon är duktig med färger. Hon valde ut en fondvägg som verkligensticker ut och sen sa hon att nu ska vi bara ha en svart kakelugn också, så blir det riktigt bra. Och det blev det, säger Sven Öst.Kakelugnen hittade de efter mycket letande i broschyrer och efter attde hittat Studio från Gabriel Keramik var de till och med och besöktefabriken för att se vart den tillverkades. Därefter begav de sig till Energihuset,som också fi ck installera kakelugnen.

− Vi fick direkt förtroende för Energihuset och Tom redogjorde för hur allt fungerade och kunde svara på alla våra frågor. Allt flöt på väldigt bra. Att det blev just en kakelugn förklarar Sven med att väggen som den står mot är hög, säkert 4 meter och tillsammans med takhöjden ger kakelugnen ett pampigt intryck. Kakelugnen är som sagt svart ochdesignen är modern.

− Den är lite speciell men vi är himla nöjda med den. Nu är det inte bara utseendet och intrycket av kakelugnen som Sven och Siv är nöjda med. Den ger dem dessutom ett trevligt tillskott av värme, för att inte tala om mysfaktorn den skänker.

− Den ger jätteskön värme och den håller värmen väldigt länge. 1-2brasor på dagen och den är varm på morgonen efter. Sen kompletterarden vår bergvärme väldigt bra. Ibland om det är varmt ute och temperaturensjunker 10-15 ganska snabbt, då hinner inte bergvärmen medriktigt. Då är det perfekt att kunna tända en brasa. På vintern eldar vi varje dag, säger Sven och avslutar.

− Vi får också många kommentarer från vänner och bekanta – ”åh,vilken spis”, säger många.

Gratis rådgivning

Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare.

Läs mer
Öppettider

Mån-Ons stängt
Tors: 9.00-17.30
Fredag: 9.00-16.00
Lördag: 10.00 - 13.00
Stängt 12.00-13.00 (mån-fre)

Läs mer
ROT-avdraget

Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget och spara pengar på alla installationer. Kontakta oss för mer information.

Läs mer
Till toppen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår