”Pelletskaminen blev bättre än förväntat”

Ibland blir saker och ting till och med bättre än förväntat. Så var det för Carl-Gunnar Olausson när han installerade pelletskaminen Ariterm Lilla Frö i köket.

Carl-Gunnar bor i en villa på över 200 kvadratmeter i Järnforsen. Huset värms med bergvärme sedan 2001 men Carl-Gunnar har velatha en kamin som reserv. Han började med att titta på vedkaminermen det blev för krångligt.− Ja, det blev krångligt med skorsten, säger Carl-Gunnar. Som tur var fi nns det idag andra lösningar när det av olika orsakerinte fungerar med en traditionell skorsten.

− Jag tittade runt en del och fi ck syn på en pelletskamin från Ariterm på Energihuset, så det blev en sådan istället för en vedeldad.

Eftersom det inte fungerade med skorsten så har jag bara en fl äkt somdrar ut röken genom väggen. Energihuset skötte hela installationenoch det gick bra.Fläkten heter Drag och är unik i sitt slag och även den kommerfrån Ariterm. I december har kaminen stått i köket i två år. Carl-Gunnar har inte räknat på hur energiförbrukningen har påverkats men är säker på att den har sänkts. Kaminen stöttar såväl med värmesom sprider mysvärme.

− Det blev faktiskt bättre än jag hade förväntat mig.

Gratis rådgivning

Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare.

Läs mer
Öppettider

Mån-Ons stängt
Tors: 9.00-17.30
Fredag: 9.00-16.00
Lördag: 10.00 - 13.00
Stängt 12.00-13.00 (mån-fre)

Läs mer
ROT-avdraget

Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget och spara pengar på alla installationer. Kontakta oss för mer information.

Läs mer
Till toppen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår