Kaminen kändes som ett bra miljöval

Lars Fältjäger och hans fru ville ha en eldstad i deras utbyggnad som skulle komplettera fjärrvärmen men också stå för en hel del mysfaktor. Valet föll på en täljstensugn från Tulikivi som med sina värmelagrande egenskaper bidrar till ett behagligt klimat, samtidigt som de föll för dess rena design.

1600 kg kilo eldstad är ingenting man bara lyfter inhur som helst. Att montera ihop en stor (och tung)ugn i täljsten från Tulikivi påminner egentligen ganskamycket om att lägga pussel.

− Det är många stenar i kaminen och jag blevimponerad över hur duktiga montörerna var. De la utalla bitar på golvet i sektioner och sedan satte de ihopden på två dagar. Men nu står kaminen Tulikivi Valkia i det tillbyggdavardagsrummet och sprider både värme och hemtrevnad. Och det var precis det som Lars Fältjäger ochhans familj ville ha. Familjen bor i ett en och en halvplanshussom är tillbyggt med 56 kvm där det är öppetmellan vardagsrummet och det nya rummet, somtotalt blir cirka 80 kvm. I utbyggnaden är det öppet tillnock och stora fönster för att få in så mycket ljus sommöjligt. Vid ena väggen står ugnen från Tulikivi ochsprider värme. eftersom de inte hade någon skorsten monterades en Landy Vent Facil.

− Den är otroligt lätteldad och den håller värmenväldigt bra. Efter 26 timmar är den fortfarande 25grader varm. Vi tycker om den stora glasluckan somgör att du ser elden men inte behöver vara rädd för attdet ska hoppa ut gnistor.Förutom glasluckan och dess värmelagrande egenskaper föll de också för att Valkia var en av de renastepå marknaden, att den har väldigt låga utsläpp.

− Det känns bra ur miljösynpunkt, säger Lars.När Lars och hans fru började leta eldstad hittadede Tulikivi på internet och förstod vilka bra ugnar debyggde. Lars hade tidigare sett skylten till Energihusetoch begav sig dit och där stod ugnen de hade fastnat för på internet.

− Energihuset hade väldigt mycket att visa upp ibutiken och det var riktigt bra att få se den vi hade fastnat för i verkligheten, se hur den tar sig ut. Den grå täljstenen är stilren och snygg.

− Vi fi ck också väldigt bra förtroende för Energihuset. De gav oss bra service och den informationen vi behövde och installationen gick väldigt bra.

Gratis rådgivning

Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare.

Läs mer
Öppettider

Mån-Ons stängt
Tors: 9.00-17.30
Fredag: 9.00-16.00
Lördag: 10.00 - 13.00
Stängt 12.00-13.00 (mån-fre)

Läs mer
ROT-avdraget

Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget och spara pengar på alla installationer. Kontakta oss för mer information.

Läs mer
Till toppen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår