Vi har fått en jämnare temperatur inomhus

Martin Karlsson och Emma Olofsson bytte sin fjärrvärmeväxlare och passade samtidigt på att göra en relining. Nu kan de inte bara njuta av en jämnare temperatur i rummen utan också en lägre kostnad tack vare att värmen utnyttjas effektivare.

Martin Karlsson och Emma Olofsson bor i Vimmerby i ett stortenplanshus med suterrängplan på 235 kvm + 90 kvm källare. Husetär byggt 1961, tillbyggt 1969 och värms av fjärrvärme. Paret har botti huset i tre år men i somras bytte de fjärrvärmeväxlare till en PrimexVilla IQ från Metro Therm och passade även på att göra en reliningsom levereras av Cimber.

– Det var Tom på Energihuset som tipsade om det, jag hade aldrighört talas om det, säger Martin Karlsson.Relining är en teknik för att förlänga rörens livslängd men också föratt öka systemets effektivitet. Det går ut på att man rengör systemetmed en vätska, där delar av vätskan sedan får vara kvar i systemet. Effekten av rengöringen blir att systemet blir effektivare då energinsom kommer från värmeverket kan användas effektivare. Martin berättar att reliningen har gjort att de idag har en jämnarevärme i rummen men också att kostnaden för fjärrvärmen har minskat.

– Jag har ingen aning om hur det fungerar, men det fungerar väldigtbra. Temperaturen är som sagt var jämnare och vi märker stor skillnad. Vi är jättenöjda. Martin berättar att de även installerade en braskamin i samband meddet andra arbetet. De föll för en Romotop Busto från Oscis som är ensnurrbar kamin. Martin säger att han tycker det var skönt att Energihusetsköte hela installationen.

– Det var jättesmidigt. De har all kompetens inom VVS, murningoch så vidare så det blir mycket smidigare att bara ha en kontakt iställetför fl era stycken.

Gratis rådgivning

Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare.

Läs mer
Öppettider

Mån-Ons stängt
Tors: 9.00-17.30
Fredag: 9.00-16.00
Lördag: 10.00 - 13.00
Stängt 12.00-13.00 (mån-fre)

Läs mer
ROT-avdraget

Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget och spara pengar på alla installationer. Kontakta oss för mer information.

Läs mer
Till toppen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår