”Det blev precis som vi hade tänkt oss”

När Torbjörn Ingvarsson och Marie Rundgren började leta kamin hade de egentligen inga speciella krav. De letade förutsättningslöst efter en kamin som kunde sprida bra värme och framförallt ville de att kaminen skulle höja mysfaktorn.

Torbjörn Ingvarsson och Marie Rundgren bor i ettgammalt hus i skogen utanför Ingatorp. Uppvärmningensköts av en hederlig gammal vedpanna medackumulatortankar till. Men när de byggde ut huset för knappt 10 år sedan började de också fundera påatt komplettera med en kamin. 2009 blev planernaverklighet och till jul har de kunnat njuta av sin kamini tre år.

– Självklart är kaminen ett bra komplement tillvedpannan och den sprider värme bra men framföralltvar det för mysfaktorn, säger Torbjörn Ingvarsson. De vände sig till Energihuset som rekommenderadeen Contura I20 med skjutlucka som Torbjörn ochMarie fastnade för. Contura I20 är en kassett sommonteras i en murad kamin. Normalt fi nns det standardkaminer att välja på som sedan muras upp meni det här fallet har Marie själv designat kaminen ochEnergihuset har murat från hennes ritning.

– Energihuset fi ck sköta allt och det fungeradeklanderfritt. Att det blev just Energihuset säger Torbjörn beroddepå att de låg nära och att de har ett rykte om sigatt vara duktiga.

– De visade att de kan sin sak och vet vad de gör. Till jul har paret som sagt kunnat njuta av mysfaktornkaminen sprider i tre år och de är väldigt nöjdamed resultatet.

– Det blev precis som vi hade tänkt oss.

Gratis rådgivning

Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare.

Läs mer
Öppettider

Mån-Ons stängt
Tors: 9.00-17.30
Fredag: 9.00-16.00
Lördag: 10.00 - 13.00
Stängt 12.00-13.00 (mån-fre)

Läs mer
ROT-avdraget

Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget och spara pengar på alla installationer. Kontakta oss för mer information.

Läs mer
Till toppen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår